İçindekiler

Web Sitesi İndexleme Google İndex Sorunu

Sahip olduğunuz web sitesinde index sorunu yaşıyor iseniz bu yazımız tam size göre. Web sitesini hazırladınız ve yayına aldınız. Fakat index sorunu yaşıyorsunuz. Ya da hali hazırda bir web siteniz var içerik girmenize rağmen indexleme sorunu ile karşı karşıya kalıyor iseniz yapmanız gerekenler şunlardır.

Özgün İçerik ve Süreklilik

Bir web sitesinin en önemli can damarı yazılarının sürekli olması, kaliteli olması ve devamlılığının olmasıdır. Yeni bir sayfa veya yazı yazdığınızda web master tools’u açın. Web master tools içerisine yukarıdaki arama kutusuna indexlenmesini istedğiniz linkinizin tam url’sini yapıştırın. Bu yeni arayüzde “google gibi getir” mantığında kullanılan bir yöntemdir. Enter tuşuna bastığınızda size dizine eklensin mi ? diye bir soru yöneltecektir. Tamam’a tıkladığınızda ise dizine eklenmesi için url’niz artık google’a gönderilecektir. Bu işlemden dakikalar sonra url’yi google’da aratmanız durumunda indexlendiğini göreceksiniz.

Var olan bir url’deki yazının veya içeriğin değiştirilmesi durumunda ise aynı işlemi yapmanız yeterlidir. Hali hazırda bulunan url ise web master tools ekranında kutucuğa yapıştırdığınızda size url dizinde zaten ekli uyarısı verecektir. Fakat siz yine de dizine eklemek istiyor musunuz kısmında ekleye tıkladığınızda var olan url’nizin en güncel hali google dizinine eklenecektir.

Fakat her yazıda bu işlemi yapabileceğiniz gibi sürekli bunun ile uğraşmak istemez iseniz ping servisleri sizin için bu işlemi yapmaktadır. Ücretli ve ücretsiz ping servisleri mevcuttur.

Site Haritası Oluşturma ve Gönderme İşlemi

Ayrıca web sitenizi hazırladıktan ve yayına aldıktan hemen sonrasında web master tools’tan site haritası göndermeniz durumunda en geç 1 hafta içerisinde tüm sayfalarınızın indexlendiğini görebilirsiniz. Google indexinizi kontrol etmek için örneğin; site:mehmetgokmen.com.tr yazıp enter tuşuna bastığınızda sitenizin indexlenen sayfaları karşınıza çıkacaktır.

Aslında yapılmasını tavsiye ettiğim en iyi yöntem bir müddet web master toolstan yukarıdaki bahsettiğim gibi linkleri indexletmekten sonra artık güncel ve sürekli içerik girip google botunun sitenize gelmesini beklemek çok daha mantıklıdır. Bu “en doğal yöntemdir.”

Yeni bir sayfa veya yazı yazdığınızda bunu hemen indexletmek yerine doğal yöntemler ile fark edilmeyi de sağlayabilirsiniz. Daha öncesinde açmış olduğunuz sosyal medya hesaplarınızdan yazmış olduğunuz yazının veya sayfanın linkini paylaşmanız da yeterli olacaktır. Unutulmamalıdır ki en çok trafik kaynağı sosyal medyadadır. Bu sebeple sosyal medyadaki mecralarınızda paylaştığınız link sayesinde google botları bu paylaşılan linki tarayıp indexleme işlemini en doğal şekilde yapacaktır.

Doğal yöntemler ile index almak istiyorum diyorsanız yeni açtığınız bir web sitesini mutlaka sosyal medya hesaplarınızda paylaşın. Bu şekilde düzenli aralıklar ile makale ve yazılarınızı yayınlayıp paylaşmanız durumunda Google sizi bir süre sonra fark edecektir. Web siteniz ise doğal yollar ile kendiliğinden index alacaktır. Tabi bunun için web sitenizi açtıktan hemen sonra sitenizi bir defaya mahsus olmak üzere Google’a tanıtmanız gereklidir. Bunu web master toolstan kolaylıkla yapabilirsiniz. Eğer site haritanızı oluşturup bir defa tanıtırsanız devamı gelecektir.

Bizi instagram sayfamızdan Mehmet Gökmen takip edebilir ve anlık gelişmelerden hemen haberdar olabilirsiniz.
Ayrıca web sitesi veya blog kurarken seo uyumlu ve özgün içerikli makale nasıl yazılır? kısmında dikkat edilmesi gerekenleri öğrenmek için Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır? adlı makalemize göz atabilirsiniz.